<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1035699933117842&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3 min lesetid

Mange nettbutikker benytter seg allerede av AdWords i sin markedsføring. Men samtidig erfarer vi at flere ikke vet helt hva AdWords er. Noen har aldri prøvd det, og flere vil kanskje derfor ha glede av litt informasjon om hva AdWords er og hva man kan bruke det til. Og hvorfor. Dette er målsetningen med ukens fredagsblogg som du leser nå :-)

adwordslogo

Du har selvsagt sett det. De øverste inntil 4 søkeresultatene etter et Google-søk, markert med "Annonse" eller "Ad" (engelsk). I diskrét grønnfarge. Dette er resultater som er generert av AdWords. Eller søkeordsannonsering om vi skal holde oss til norsk terminologi. For å komme med i lista der oppe - på toppen (og/eller bunnen) av søkeresultatlistene - må man bruke AdWords. Og kjøpe annonser på søkeord eller søkefraser. For eksempel kan man annonsere på søkeordet "vaskemaskin", slik Elkjøp, Samsung, Expert og Electrolux har gjort her:

adwords2

Uansett hva man selger, kan man finne frem til søkeord eller søkefraser som man mener blir benyttet av potensielle kunder på leting. Og så kan man rett og slett annonsere på disse orda eller frasene. Og på den måten bli synlig i Google. Og dette koster selvsagt penger. Man kan, enkelt forklart, annonsere enten på eksakte enkeltord, lignende ord, eksakte fraser, lignende fraser eller kombinasjoner av dette.

En av frasene vi som plattformleverandør for nettbutikker annonserer på er "starte nettbutikk":

adwords1

Som vi ser i skjermdumpen over, fører dette til at når folk søker i Google etter denne frasen, dukker en annonse fra oss opp. Hver gang. I tilfellet over står vi nest øverst. Plasseringen varierer blant annet med konkurransesituasjonen og betalingsvilje. For denne rangeringen baseres på en kombinasjon av auksjon (hvem er villig til å betale hvor mye per klikk) og en rekke kvalitetsparametre som Google har definert. Relevansen mellom søkeord/frase, annonsetekst og landingsside er ett slikt parameter. Kvaliteten på landingssiden, inkludert hastigheten, er et annet.

Vi gir daglig råd til våre kunder om annonsering. Ofte kommer vi da inn på at de fleste kjøp i nettbutikker starter med et Google-søk. Og for nettbutikkeiere som ønsker å skaffe besøkende til sine butikker fra Google-søk er Adwords i dag nesten ikke til å komme utenom. Noen av våre kunder kjører Adwords-kampanjer selv fra Googles eget selvbetjeningspanel. Andre kjøper annonsering via tredjeparts-byråer som lever av å levere slikt, og noen kjøper dette av oss.

adwords-graf

Det vi har sett av effekt er gjerne at det som utgangspunkt er relativt lett å hente inn en jevn strøm med trafikk til sine nettbutikker. Og noe mer utfordrende å hente inn trafikk som fører til salg i butikken. For følgende faktorer blir nemlig da også meget avgjørende:

Har man alt dette på plass, vil AdWords kunne skaffe deg akkurat den trafikken som trengst for å sette fart på salget. Og om som et ekstra fredagstips legger vi gjerne til at det kan være lurt å f.eks. supplere en AdWords-kampanje med dynamisk annonsering i Facebook og Instagram. Kombinert med en dæsj tålmodighet, bør dette til sammen kunne gi både økt omsetning og fortjeneste. Over tid!


PS:  Alle våre kunder får tilgang til en gratis ebok der man kan lese mer om flere relevante og viktige tema relatert til etablering og drift av nettbutikker.

Besøk vår nettside for mer informasjon eller for å teste vår nettbutikkløsning gratis og uforpliktende i 30 dager.

Del
Tags
Markedsføring programvare adwords Artikler&Tips seo
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 14 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS