<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1035699933117842&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

"Tag" dine produkter på Facebook

4 min lesetid

Facebook kommer stadig med endringer og ny funksjonalitet på forskjellige fronter. Det er trolig langt mer enn en heltidsjobb å hele tiden følge med på "det siste nye" i den leiren. Vi prøver likevel etter beste evne å holde oss oppdatert på nyttige og spennende ting som angår nettbutikker direkte. Produkt-tagging tror vi kan være en sånn!

produkt-tagging1

Når man poster på sin Facebookside, er det flere valgmuligheter under der man skriver selve statusen. Man kan f.eks. legge til et bilde, angi et symbol for en følelse/handling og/eller legge til et geografisk sted. I det siste har det for noen dukka opp et ytterligere symbol som vi ser på skjermdumpen ovenfor - "Tag a product". Og brukt riktig kan dette gi store muligheter for nettbutikker. I allefall nå, mens funksjonen er ny - og det på ingen måte er slik at alle nettbutikker bruker dette...

Som en forutsetning for å få tilgang til dette valget er at man har en produkt-katalog på Facebook. Dette slik at Facebook kjenner til hvilke produkter man faktisk har i sin nettbutikk, samt noe grunnleggende informasjon om produktene. Her er et eksempel på en - om enn noe søkt - produktkatalog som vi som plattformleverandør kunne hatt i vår Business Manager.

24-productcatalog-example2

Slik produktkatalog håndteres i Facebook Business Manager og skal som et minimum inneholde:

  • Id: Nummerering av produktene, en unik identifikasjon for hvert enkelt produkt.
  • availability: Er produktet tilgjengelig (på lager) i butikken eller ikke?
  • condition: Nytt eller brukt?
  • description: Beskrivelse av produktet.
  • image_link: Lenke til et bilde av produktet.
  • link: Lenke til selve produktet i nettbutikken.
  • title: Tittel på produktet.
  • price: Utsalgspris på produktet.
  • gtin eller mpn eller brand: gtin er en universell identifisering av produktet, mpn er en leverandørspesifikk identifisering, mens brand er merkevaren.

Har man en produktkatalog med - som et minimum - denne informasjonen om sine produkter i sin Facebook Business Manager, vil Facebook gi muligheten til å tagge produkter i statusoppdateringene. Og da vil de produktene som blir tagget dukke opp under selve statusoppdateringen i form av en "mini-bildekarusell" med både produktbilder, titler og pris m.m. Og om man i denne klikker på et av produktene, kommer man direkte til det enkelte produkt i nettbutikken. Her er et eksempel på hvordan dette blir om vi selv gjør dette med våre "produkter" i en ren statusoppdatering som vi la ut på vår Facebookside torsdag:

Klikk her for å komme til posten og se den i Facebook.

See it in action

Nå har vi ikke kommet over noen av våre kunder som har forsøkt denne funksjonaliteten ennå, men det kommer nok ganske snart nå. (Anyone?)

Men en norsk nettbutikk som var tidlig ute med å teste dette var Gant Norge:

gant-produkttag-eksempel

Klikk for å komme til innlegget på Facebook og test funksjonaliteten. Lekkert!

Det Gant her har gjort er altså å laste opp en reklamevideo med en rekke av sine produkter til stede i videoen. Deretter har de tagget de produktene fra sin nettbutikk som er relevant i videoen, og disse kommer som en slik "mini bildekarusell" under selve videoen. Man kan bla i produktene og kikke på produktnavn og priser mens videoen ruller. Det er rett og slett vakkert! :-)

For ordens skyld: Man kan tagge produkter på denne måten på alle post-typer, både tekst, bilder, bildekaruseller og videoer. Og man kan selvsagt promotere statuser med slik produkttagging for å øke rekkevidde den vegen. Vi har dog enn så lenge ikke sett selve produkt-tag-funksjonen bygget inn i Adverts Manager eller Power Editor. Så akkurat nå må man poste slike fra sin facebookside på ordinær måte først (med tag) og evt. promotere statusen etterpå. Men akkurat dette kommer det garantert en endring på meget snart :-)

Har du testa produkttagging i din nettbutikk? La oss få høre om det da! :-)


PS1: Er du kunde hos oss og ønsker å teste produkttagging på Facebook? Siste versjon av vår plattform leveres med en produktstrøm som automatisk kan importeres i din Business Manager til en Facebook Produktkatalog som beskrevet over. Ta kontakt om du ønsker mer informasjon om det!

PS2: Er du ikke kunde (ennå)?
Besøk vår nettside for mer informasjon eller for å teste vår nettbutikkløsning gratis og uforpliktende i 30 dager.

Del
Tags
Markedsføring programvare adwords Artikler&Tips Facebook
Få Nyhetsbrev

Prøv gratis og uforpliktende i 14 dager.

Utforske alle verktøyene og tjenestene du trenger for å starte, kjøre og utvide virksomheten din.
PRØV GRATIS